Poulet et riz aux champignons

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • gousse d'ail en fines tranches
    1
  • de poivrons de toutes les couleurs, coupés en morceaux (1-2 cm)
    150 - 180 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de cuisses de poulet, sans peau, désossées
    250 g
  • de champignons frais en quartiers
    100 g
  • de tomates en dés, en conserve
    100 g
  • de poudre de paprika (opcjonalnie)
    1 c. à café
  • cube de bouillon de poulet (pour 0,5l)
    1
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    1 c. à café
  • d'eau
    400 g
  • de riz blanc à grain court
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 374 kcal / 1567 kJ
Białko 17.7 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 68.4 g
Błonnik 11.1 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 722.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...