Faschierte Bällchen mit Erdäpfeln in Mandelsauce

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portion

Składniki

  • Semmeln, altbacken in Würfeln (1 cm)
    80 g
  • Milch
    50 g
  • Knoblauchzehe
    2 - 3
  • Petersilie, frisch grob gehackt
    20 g
  • Faschiertes, gemischt
    500 g
  • Senf
    30 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¾ TL
  • Ei
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Mandel, geschält
    60 g
  • Weißwein, trocken
    70 g
  • Wasser
    500 g
  • Erdapfel, festkochend in Stücken (3-4 cm)
    500 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühwürfel (für 0,5 l Brühe)
  • Paprikapulver, edelsüß
    ½ TL
  • Petersilie, frisch gehackt, zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 635 kcal / 2658 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1327 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...