![Kuih Bangkit (Melt-in-Mouth Coconut Cookies) Kuih Bangkit (Melt-in-Mouth Coconut Cookies)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2B6771B6-1E1D-4F52-9FEE-4BF893E78CAC/Derivates/8c4a7797-446f-4790-83ce-625d8b2f1c5e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g sago flour, plus extra for dusting
lub 400 g tapioca flour, plus extra for dusting - 6 pandan leaves, cut in 3 cm length
- 150 g sugar
- 110 g coconut cream (see tips)
- 2 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 184 kJ / 44 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 40min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Steamed Tapioca Kuih
50 min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1h 40min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 Std. 5 Min
Egg Tarts
50 min
Pandan chiffon cake
5hod. 15min
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Homemade Pandan Kaya
55min