Urządzenia i Akcesoria
Przyprawa do potraw z dyni
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
20 porcji
Składniki
-
8 lasek cynamonu przełamanych na pół
-
4 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
2 gałki muszkatołowe, całe
-
2 łyżeczki ziarna ziela angielskiego
-
12 goździków
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
0.6 mg
Białko
0.1 g
Kalorie
23.4 kJ /
5.6 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Halloweenowe mini tarty dyniowe
2 godz.
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Dyniowa Chai Latte
20 min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Przyprawa za'atar
5 min
Korzenna przyprawa ze skórkami jabłek
1 godz.
Lody brzoskwiniowo-migdałowe
8 godz. 10 min
Masło matcha
5 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Dyniowe bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
20 min
Zupa dyniowa
25 min