Urządzenia i Akcesoria
Przyprawa do potraw z dyni
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
20 porcji
Składniki
-
8 lasek cynamonu przełamanych na pół
-
4 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
2 gałki muszkatołowe, całe
-
2 łyżeczki ziarna ziela angielskiego
-
12 goździków
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
0.6 mg
Białko
0.1 g
Kalorie
23.4 kJ /
5.6 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dyniowe bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6, TM7)
30 min
Latte z syropem dyniowo-korzennym
40 min
Herbata ziołowa i cynamonowe sucharki
2 godz. 30 min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45 min
Korzenna przyprawa ze skórkami jabłek
1 godz.
Ser labneh z ziołami w oliwie
85 godz. 25 min
Syrop z imbiru i trawy cytrynowej
1 godz.
Dyniowe pancakes
20 min