Urządzenia i Akcesoria
Sambal Goreng Pengantin
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
-
cooking oil130 g
-
raw medium sized prawns whiskers removed250 g
-
beef tenderloin cut in cubes (2-3 cm)150 g
-
cooked beef lung cut in slices (see tips)150 g
-
onion cut in quarters100 g
-
garlic cloves plus 3 for thinly sliced10
-
fresh ginger30 g
-
galangal30 g
-
red chillies sliced100 g
-
green chillies sliced100 g
-
fresh lemongrass thinly sliced50 g
-
shallots thinly sliced60 g
-
dried chillies thinly sliced50 g
-
dried chilli paste (cili boh)100 g
-
shrimp paste (belacan) toasted30 g
-
tamarind extract60 g
-
tomato sauce50 g
-
chilli sauce30 g
-
salt2 tsp
-
sugar4 tbsp
-
coconut milk200 g
-
fried shallots to garnish3 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1296 mg
Białko
24.2 g
Kalorie
2078.1 kJ /
496.7 kcal
Tłuszcz
33.8 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
19.2 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Beef Rendang
1 godz. 30 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min
Mee Siam Kuah
1 godz. 5 min
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Sambal Tumis
1 godz. 10 min
Lemang Paper Cup
1 godz. 25 min
Sambal Kangkung
10 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min