Patate con cavolfiori e salsa olandese per grandi e piccini

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 porzioni

Składniki

Patate e cavolfiore
  • di acqua
    500 g
  • di patate, a pasta gialla densa a pezzi (2 cm)
    1600 g
  • di cimette di cavolfiore (3 cm)
    1300 g
Salsa olandese e finitura
  • di burro a pezzi
    250 g
  • di yogurt greco (circa 10% di grassi)
    300 g
  • uova
    3
  • di sale e un po' di più per aromatizzare
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato e un po' di più per aromatizzare
    1 pizzico
  • di pepe di Cayenna macinato
    2 pizzichi
  • di senape
    10 g
  • di succo di limone
    10 g
  • di noce moscata grattugiata per il condimento

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 509 kcal / 2128 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Sód 365 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie