![Peperoni in agrodolce Peperoni in agrodolce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D703792C-B673-4394-92B8-7A041656BA5E/Derivates/7F9C543F-A330-4DD3-8D44-DD6FC4A8073E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di peperoni gialli, rossi e verdi, puliti e a pezzi (5 cm)
- 2 cucchiaini di sale
- 30 g di zucchero
- 40 g di aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
Alternatywne przepisy
Zucchine a bastoncino insaporite (100 g)
15 Min
Contorno di zucchine
30 Min
Contorno di peperoni al vapore
40min
Cipolle caramellate (200 g)
40min
Contorno di carote e piselli
35min
Peperonata (TM6)
45 Min
Peperoni insaporiti (400 g)
25min
Caponata (TM6)
1h 30 min
Peperoni e cipolle insaporite
25min
Peperoni insaporiti (200 g)
20 min
Zucchine a dadini insaporite (100 g)
15 Min
Peperoni insaporiti (100 g)
15 Min