Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 spicchi di aglio
- 10 rametti di prezzemolo fresco, solo le foglie
-
400
g di funghi champignon, a metà o in quarti
lub 400 g di funghi ostrica, freschi e tagliati - 1 peperoncino, secco (opcjonalnie)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2387 kJ / 571 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 52.6 g
Alternatywne przepisy
Cavolfiore gratinato
55p
Contorno di zucchine
30min
Cavolfiori gratinati
50min
Panna montata
10min
Polpette al sugo
45min
Fagiolini verdi con timo
1h 10min
Piselli al prosciutto
20min
Contorno di peperoni al vapore
40min
Castagne lesse
55p
Pollo ai peperoni
1h 5 min
Vellutata di funghi champignon
20min
Fagiolini al pomodoro
55p