Urządzenia i Akcesoria
Rote-Linsen-Protein-Salat
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie, frisch abgezupft10 g
-
Wasser1500 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe1 TL
-
rote Linsen, getrocknet, gesplittet400 g
-
Gurke200 g
-
Tomate300 g
-
Minze, frisch abgezupft10 g
-
Basilikum, frisch abgezupft10 g
-
Schalotte halbiert30 g
-
Skyr300 g
-
Salz1 - 1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Zitronensaft10 g
-
Chili, gemahlen¾ TL
-
Feta zerbröselt100 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
497 kcal /
2081 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
73 g
Błonnik
12.2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
1168 mg