Reisauflauf mit Äpfeln

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 Portion

Składniki

  • weißer Rundkornreis (Milchreis)
    250 g
  • Milch
    800 g
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Salz
    1 Prise
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Rum (opcjonalnie) nach Geschmack
    2 - 3 EL
  • Rosinen (opcjonalnie) alle Sorten, nach Geschmack
    2 - 3 EL
  • Apfel, sauer geschält, entkernt, in Stücken
    600 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    20 g
  • Zucker
    20 g
  • Eier, Medium (53-63 g)
    5
  • Zucker nach Geschmack
    60 - 80 g
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 TL
  • Zimt, gemahlen (opcjonalnie)
    ½ TL
  • Mandel-, gesplittert
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 377.3 kcal / 1578.4 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 44.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 92.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...