Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Mandeln
- 150 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Backpulver
- 200 g Butter, in Stücken
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 200 g Zucker
- 15 g Vanillezucker
-
1 - 2
TL Butterschmalz
lub 1 - 2 TL Rapsöl - 4 Eier (Größe M)
-
135
g Naturjoghurt (3,6% Fett)
lub 135 g Sauerrahm -
150 - 250
g gemischtes frisches Obst (z. B. Beeren, Marillen in Spalten, Kirschen)
lub 250 g Beeren, gemischt, gefroren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1374 kJ / 328 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 58 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfentorte mit Streusel
1 Std. 55 Min
Schneller Beerenstrudel
50 min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Erdbeer-Tiramisu
3h
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30 min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Schneller Apfelkuchen
1h 30 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40 min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1h 40 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min