Urządzenia i Akcesoria
Pistachio Makmur
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
45 biji
Składniki
-
mentega sejuk120 g
-
minyak sapi140 g
-
kuning telur1
-
tepung jagung1 sudu besar
-
tepung gandum400 g
-
esen vanila1 sudu teh
-
garam¼ sudu teh
-
pewarna makanan hijau3 titis
-
kacang pistachio dibuang kulit, dibakar (lihat tips)150 g
-
gula aising lebihkan untuk taburan50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 biji
Sód
50.5 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
413.8 kJ /
98.9 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 godz. 45 min
Moczka
45 min
Pastiera
15 godz.
Makówki (Makiełki)
35 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Bûche glacée au pralin d'amande
5 godz.
Entremets exotique
24 godz.
Café Dalgona bombón
10 min
Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
1 godz. 50 min
Świąteczny wieniec bezowy
3 godz. 30 min
Piszinger kakaowy
12 godz. 30 min