Urządzenia i Akcesoria
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 bahagian
Składniki
-
bawang putih20 g
-
bawang kecil30 g
-
bawang kuning dipotong empat100 g
-
biji jintan putih1 sudu teh
-
udang kering direndam untuk melembutkan50 g
-
serai bahagian putih sahaja2 batang
-
minyak masak80 g
-
air500 g
-
lobak merah dipotong jalur nipis (0.5 cm x 4 cm)50 g
-
sengkuang (sengkuang), dipotong jalur nipis (0.5 cm x 4 cm)100 g
-
garam2 sudu teh
-
santan kelapa500 g
-
kacang panjang dipotong panjang 4 cm100 g
-
soh hoon direndam untuk melembutkan dan toskan50 g
-
fucuk kering (fuchuk), direndam untuk melembutkan100 g
-
cili merah dihiris2
-
cili hijau dihiris2
-
tempeh dipotong dalam kepingan (2 cm), digoreng100 g
-
asam keping (asam keping)1
-
serbuk kunyit1 sudu teh
-
tauhu keras dipotong dalam kepingan (2 cm), digoreng200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 bahagian
Sód
1769 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
3089.9 kJ /
738.5 kcal
Tłuszcz
57.8 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
37.6 g
Węglowodany
22.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Zoodles de calabacín
15 min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1 godz. 15 min
Kluski z makiem
40 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Piroggen mit Kartoffel-Quark-Füllung (Pierogi ruskie)
4 godz. 30 min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.
Gołąbki kresowe z kaszą gryczaną i grzybami
1 godz. 35 min
Brambory ve slupce s tvarohovým dipem
1 godz.
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Tarta soufflé de espinaca
1 godz.