Leek and Lancashire Cheese Quiche

4.8 145 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 portions

Składniki

Pastry
  • plain flour plus extra for dusting
    150 g
  • unsalted butter chilled, diced
    80 g
  • water cold
    50 g
  • fine sea salt
    1 pinch
Filling
  • Lancashire cheese cut in pieces
    150 g
  • leeks cut in pieces (3 cm)
    350 g
  • unsalted butter
    20 g
  • single cream
    280 g
  • large eggs
    2
  • fine sea salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • ground nutmeg
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 350 kcal / 1464.2 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Sód 398.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...