Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- 80 g unsalted butter, chilled, diced
- 50 g water, cold
- 1 pinch fine sea salt
Filling
- 150 g Lancashire cheese, cut in pieces
- 350 g leeks, cut in pieces (3 cm)
- 20 g unsalted butter
- 280 g single cream
- 2 large eggs
- ¾ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 11083 kJ / 2649 kcal
- Białko
- 79.1 g
- Węglowodany
- 133.6 g
- Tłuszcz
- 199.8 g
Alternatywne przepisy
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 Std. 35 Min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1 Std. 30 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20min
Curried Squash Galette
1h 20min
Pea and Courgette Tarts
1h
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min