Urządzenia i Akcesoria
Mussels Mariniere
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
20 g olive oilcooking oil20 g
-
leek white parts only, cut in slices (1 cm)170 - 200 g
-
dry white wine250 g
-
water200 g
-
dried bay leaf1
-
fresh thyme leaves only2 sprigs
-
salt½ tsp
-
ground black pepper2 - 3 pinches
-
fresh mussels, cleaned800 - 1000 g
-
fresh parsley chopped, to garnish
-
lemon cut in quarters, to drizzle
-
baguette cut in slices, to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
948.7 mg
Białko
27.6 g
Kalorie
1326.4 kJ /
317 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
16.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Huli Huli Chicken Skewers
50 λεπτ.
Fillet with Rice, Almonds and Cranberries
1ωρ.
Rhubarb Vanilla Flan
Καμία βαθμολογία
Coconut Curry Chicken with Veggie Rice
1ωρ.
Lamb with Rosemary Potatoes
Καμία βαθμολογία
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 λεπτ.
Cuban-Spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 λεπτ.
Potato Curry Soup
35 λεπτ.
Guacamole
10 λεπτ.
Portuguese Bread (Pão de água)
2ωρ. 45 λεπτ.
Butternut Squash and Ginger Soup
Καμία βαθμολογία