Shakshuka

Shakshuka

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 portions

Składniki

  • de persil frais effeuillé
    10 g
  • de piments rouges pointus en morceaux (2-3 cm)
    150 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'oignon petit et coupé en deux
    60 g
  • d'huile végétale
    20 g
  • de pâte harissa à ajuster en fonction des goûts
    10 g
  • de purée de tomates
    10 g
  • de graines de cumin
    ½ c. à café
  • de piment, sec, en flocons (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
    ¼ c. à café
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de tomate en dés, en conserve
    400 g
  • œufs
    4
  • de yaourt, 3,5% M.G.
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 376 kcal / 1573 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...