Avgolemono (Soupe de poulet à la grecque)

Avgolemono (Soupe de poulet à la grecque)

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portion

Składniki

  • 4 œufs de gros calibre
  • 60 g de jus de citron
  • 30 g de beurre non salé
  • 60 g d'oignon
  • 2 branches de céleri coupée en morceaux
  • 2 gousses d'ail
  • 100 g de riz
  • 85 g de carottes en tranches (1 cm/¼ in. d'épaisseur)
  • ½ c. à thé de sel selon le goût
  • 1360 g de bouillon de poulet
  • 225 g de poulet rôti et râpé
  • aneth frais pour garnir
  • de citron en tranches, pour garnir
  • pain pour servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 515.7 kcal / 2157.7 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 938.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...