Riz aux fruits de mer

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • d'huile d'olive
    85 g
  • de calamars coupés en morceaux (2 cm)
    300 g
    300 g d'anneaux de calamar crus
  • crevettes crues, non décortiquées
    8
  • de vin blanc
    200 g
  • d'eau
    350 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    500 g
  • d'oignons coupés en morceaux (2 cm)
    200 g
  • gousses d'ail (dont 2 émincées)
    3
  • de poudre de paprika
    1 c. à café
  • de pistils de safran
    1 - 2 pincées
  • de colorant alimentaire rouge (opcjonalnie)
    ½ c. à café
  • de tomates en dés, en conserve
    50 g
  • de pulpe de piment choricero
    1 c. à café
  • de riz blanc à grain court
    300 g
  • de sel
    1 - 2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 713.6 kcal / 2985.8 kJ
Białko 34.2 g
Tłuszcz 25.6 g
Węglowodany 74.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 556.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...