Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 285 g de riz étuvé
- 60 g d'un mélange de petits pois-carottes surgelés
- 85 g de sauce tomate
- 570 g de bouillon de légumes
- 1 c. à thé de sel
- ½ c. à thé d'ail en poudre
- ½ c. à thé d'oignon en poudre
- 30 g d'huile d'olive
- 30 g de beurre non salé, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1085.2 kJ / 259.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 490.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mode Cuisson des oeufs
20min
Riz aux herbes
35 min
Riz étuvé aux champignons et aux herbes
1h
Fouetté crémeux à l'orange
10min
Haricots verts à l'ail et au gingembre
20min
Sauce fromagée à la bière
30 min
Guacamole
5min
Sandwiches de salade aux œufs
25 min
Poivrons farcis avec riz et sauce tomate
1h
Pâtes aux tomates et à la feta
50 min
Sauce à pizza
35 min
Oignons caramélisés (500 g)
45 min