Urządzenia i Akcesoria
Gratin de pommes de terre
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
1200 g de pommes de terre à chair farineuse en fines tranches (3 mm)
-
100 g de gruyère en morceaux (2-3 cm)
-
1 gousse d'ail
-
400 g de crème entière
-
1 c. à café de sel
-
1 pincée de poivre noir, moulu
-
1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
544.4 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1898.6 kJ /
453.8 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
18.5 g
Węglowodany
37.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Purée Parmentier nature
55 min
Béchamel express
15 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Gratin de macaronis des Alpes
1 godz. 15 min
Quiche poulet-poireaux
1 godz.
Brownies aux noix
50 min
Spaghettis bolognaise aux noisettes
30 min
Pâte à crêpe
1 godz. 15 min
Lasagnes traditionnelles
Brak ocen
Tarte aux poireaux et au fromage
1 godz. 5 min
Gratin de pommes de terre
1 godz. 10 min
Lasagnes
2 godz.