Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
4 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 2 czerwone papryczki chili, suszone, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)½ - 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta cukru
-
350 g wody
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
160 g makaronu, suchego, typu spaghetti pełnoziarnistego (o czasie gotowania 8-10 min)
-
4 łodyżki bazylia, świeża tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.5 g
Kalorie
1501 kJ /
359 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
12.8 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Soczewicówka
50 min
Bigos cygański
1 godz.
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Wieniec z ciasta francuskiego z pieczonymi warzywami
1 godz. 40 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Czekoladowo-orzechowe bomby proteinowe
50 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM7)
1 godz. 15 min
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min
Burrito z kurczakiem i kaszą orkiszową
30 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min