Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)

Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)

4.4 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 1500 g wody
  • 1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
  • 4 łyżki migdałów, w płatkach
  • 320 g makaronu orkiszowego suchego, typu spaghetti
    320 g makaronu, suchego, typu spaghetti, suchego, typu spaghetti
  • 1 ząbek czosnku
  • 70 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g oliwy z oliwek
    10 g oleju
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
  • 60 g masła migdałowego, jasnego
    60 g masła migdałowego, prażonego
  • 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 588 kcal / 2461 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 83 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 976 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...