
Urządzenia i Akcesoria
Pizza z makaronu spaghetti (TM7)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
100 g sera żółtego np. Gouda, Edam, pokrojonego na kawałki
-
1150 g wody
-
3 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek
-
250 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
200 g szynki gotowanej w plastrach, zawiniętej w rulony
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
450 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
40 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
5 jajek
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g kwaśnej śmietany
-
1 łyżeczka gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
434 kcal /
1819 kJ
Białko
22.5 g
Tłuszcz
21.3 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
4.9 g