Urządzenia i Akcesoria
Mousse au Chocolat
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 Portionen
Składniki
-
Eier getrennt5
-
Salz1 Prise
-
Vollrahm, gekühlt250 - 300 g
-
dunkle Schokolade, 50 % Kakao in Stücken (2 cm)250 g
-
Butter weich, in Stücken (3 cm)80 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht40 g
-
Beeren, gemischt, frisch (opcjonalnie) zum Garnieren
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
449.3 kcal /
1879.7 kJ
Białko
7.9 g
Tłuszcz
37.7 g
Węglowodany
20.6 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
21.9 g
Sód
96.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Choche wiä no niä.
204 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria