Mousse au Chocolat

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 Portionen

Składniki

  • Eier getrennt
    5
  • Salz
    1 Prise
  • Vollrahm, gekühlt
    250 - 300 g
  • dunkle Schokolade, 50 % Kakao in Stücken (2 cm)
    250 g
  • Butter weich, in Stücken (3 cm)
    80 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    40 g
    40 g Zucker
  • Beeren, gemischt, frisch (opcjonalnie) zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 449.3 kcal / 1879.7 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 37.7 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 21.9 g
Sód 96.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...