Urządzenia i Akcesoria
Nidelwähe (Rahmkuchen)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Mehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche150 g
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr für die Form75 g
-
Salz½ TL
-
Wasser50 g
Guss und Fertigstellung
-
Zucker100 g
-
Vanillestängel½
-
Vollrahm400 g
-
Eier3
-
Mehl2 EL
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1621 kJ /
390 kcal
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aprikosenwähe
1 godz. 10 min
Osterkuchen
1 godz. 45 min
Heller Mississippi-Cake
1 godz. 15 min
Apfelwähe
1 godz. 15 min
Bretzeli
2 godz. 30 min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 min
Schoggistängeli-Cake
1 godz. 10 min
Mailänderli
3 godz.
Zwiebel-Käsewähe
1 godz. 15 min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min