Nidelwähe (Rahmkuchen)

Nidelwähe (Rahmkuchen)

4.6 90 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche
    150 g
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr für die Form
    75 g
  • Salz
    ½ TL
  • Wasser
    50 g
Guss und Fertigstellung
  • Zucker
    100 g
  • Vanillestängel
    ½
  • Vollrahm
    400 g
  • Eier
    3
  • Mehl
    2 EL
  • Salz
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 1621 kJ / 390 kcal
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...