Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Rahm
- 250 g Milch
- 150 - 200 g Zucker, nach Geschmack
-
1
TL Vanillezucker, selbst gemacht
lub ½ TL natürlicher Vanilleextrakt - 12 g Gelatineblätter, in kaltem Wasser eingeweicht und ausgedrückt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1833 kJ / 438 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Joghurt-Glace
20min
Emmentaler Meringues
2h 15min
Getränkter Zitronencake
1h 30 min.
Honig-Glace
17h 45min
Schokoladenmousse
3 godz. 20 min
Himbeersauce
10 min
Zitronenroulade
3h
Erdbeer-Holunder-Tiramisu
3 godz. 15 min
Weisse Schokolade-Panna-cotta mit Passionsfrucht.
6 Std. 40 Min
Aargauer Rüeblitorte
2h
Pannacotta mit Mango-Coulis
4 Std. 15 Min
Toblerone®-Mousse
3h 10min