Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 65 g Butter, in Stücken
-
½
Würfel frische Hefe (20 g), zerbröckelt
lub 1 Päckchen Trockenhefe (7 g) - 1 Ei
- 500 g Weissmehl
- 1 EL Zucker
- 1 - 1 ½ TL Salz
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2689 kJ / 642 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1h 55min
Schoggistängeli-Cake
1h 10min
Apfelwähe
1h 15min
Apfelwähe
1h 15min
Bretzeli
2 godz. 30 min
Tessinerli
1 Std. 50 Min
Weggli
2h 5min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2 Std. 10 Min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 Std. 10 Min
Grittibänze
2 Std. 10 Min
Berner Zopf
1 Std. 45 Min