Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter, weich, zum Einfetten
Teig
- 100 g Mandeln, geschält
- 100 g Haselnüsse
- 150 g Zucker
- 2 Pck. Vanillezucker
- 250 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 1 Pck. Zitronenschale, gerieben
- 200 g Butter, weich, in Stücken (2 cm)
- 1 Ei
Füllung und Fertigstellung
- 400 g Erdbeerkonfitüre
-
2
EL Wasser
lub 2 EL Rum - Mandelblättchen, geröstet, zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1910 kJ / 456 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 10 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosenwähe
1h 10min
Aprikosen Konfitüre
45 Min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4sa 50 dk
Apfelwähe
1h 15min
Russenzopf mit Cranberries
3u.
Herbstlicher Tirolercake
1h 30min
Luzerner Lebkuchen
55min
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.
Chräbeli
24h
Spitzbueben
1 Std. 40 Min
6-Strang-Butterzopf
2h 35min
Berner Zopf
1 Std. 45 Min