Urządzenia i Akcesoria
Liczi martini
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
1 puszka liczi, z puszki w syropie (ok. 565 g, łącznie z zalewą)
-
200 g wódki
-
100 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau® (patrz wariant)
-
200 g kostek lodu
-
¼ łyżeczki brokatu jadalnego, złotego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
3.5 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
783.3 kJ /
187.2 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
12.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Newsletter 2025
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie parówek/frankfurterek
20 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM5)
30 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Sushi donuty
1 godz. 45 min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Gęś pieczona z jabłkami
5 godz.
Magdalenki z herbatą matcha
45 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Wiedeńskie czekoladki
50 min
Zimowa czekolada do picia
10 min