Mini shakshuki z fetą

4.2 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji

Składniki

  • 80 g sera feta pokruszonego
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 80 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki suszonych płatków chili
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 8 jajek
  • 500 g wody
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 325.3 mg
Białko 9.3 g
Kalorie 565.6 kJ / 135.2 kcal
Tłuszcz 9.1 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...