Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
50 g orzechów macadamia, surowych, całych
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
500 g mleka
-
170 g cukru
-
20 g skrobi kukurydzianej20 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
250 g wody
-
150 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 laska cynamonu
-
150 g gruszek twardych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
95.4 mg
Białko
8.9 g
Kalorie
2633.7 kJ /
629.5 kcal
Tłuszcz
43 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
22.8 g
Węglowodany
55.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM5)
30 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM6, TM7)
10 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Mini zielone shakshuki
45 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Grzanki z warzywami i pastą jajeczną
20 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6, TM7)
45 min
Tantanmen Ramen
45 min