Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti carbonara (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie)
-
30 g cebuli szalotki
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
1200 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
3 jajka
-
1 żółtko
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27 g
Kalorie
2528 kJ /
604 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
4.6 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 min
Cynamonki na parze
50 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM6)
15 min
Sorbet z mrożonych owoców
5 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 godz. 45 min