Spaghetti carbonara (TM7)

3.3 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g sera pecorino (opcjonalnie)
  • 30 g cebuli szalotki
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 20 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 1200 g wody
  • ¾ łyżeczki soli
  • 350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • 3 jajka
  • 1 żółtko
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 604 kcal / 2528 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...