Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti carbonara (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie)
-
30 g cebuli szalotki
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
1200 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
3 jajka
-
1 żółtko
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
604 kcal /
2528 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
4.6 g