Bietencarpaccio met Burrata

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portie

Składniki

  • extra vergine olijfolie
    140 g
  • witte azijn
    60 g
  • citroensap
    30 g
  • Dijon mosterd
    1 tl
  • ahornsiroop
    15 g
  • basilicum, gedroogd
    5 tl
  • zout naar smaak
    ½ tl
  • zwarte peper, gemalen naar smaak
    ¼ tl
Bieten
  • rauwe babybiet bijgesneden
    800 g
  • water
    1100 g
  • rucola
    120 g
  • burrata in stukken gescheurd
    250 g
  • granaatappelpitten (opcjonalnie)
    2 el
  • pecannoten (opcjonalnie) gehakt
    2 el

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 436.8 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 1271.4 kJ / 303.9 kcal
Tłuszcz 24.7 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 12.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...