Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig<br>
- 200 g Milch
- 20 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
- 300 g Weissmehl
- 1 ¼ TL Salz
- 30 g Butter
Coleslaw<br>
- 1 Bund Petersilie, glattblättrig (ca. 20 g), Blätter abgezupft
- 600 g Weisskabis, Strunk entfernt, in Stücken (4 cm)
- 200 g Rüebli, geschält, in Stücken (4 cm)
- 200 g Crème fraîche
- 80 g Apfelessig
- 10 g Olivenöl
- ½ TL Zucker
- 1 ¼ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
Formen <br>
- 1 Ei verklopft
Grillieren<br>
- 8 Wienerli (je 50 g)
- 4 Essiggurken, in Scheiben
- 4 EL Röstzwiebeln, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 14723 kJ / 3533 kcal
- Białko
- 118.2 g
- Węglowodany
- 294 g
- Tłuszcz
- 199 g
Alternatywne przepisy
Fotzelschnitten
30 min
Älpler Magronen
45 min
Schinkengipfeli
35 min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 Std.
Ghackets mit Hörnli-Gratin
1 godz. 10 min
Älpler Magronen
45 min
Bündner-Spätzli
45 min
Weggli
2 godz. 5 min
Ofen-Käseschnitte
35 min
Fischknusperli mit Tartarsauce
50 min
Süsser Grittibänz
2 Std. 15 Min
Berner Zopf
1 godz. 45 min