Entenbrust mit Rotkohl und Selleriepüree

Brak ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz.
2 Portionen

Składniki

  • Rotkohl Strunk entfernt, in Stücken
    300 g
  • Salz
    155 g
  • Rotwein
    100 g
  • Balsamico
    100 g
  • Apfelsaft
    100 g
  • schwarze Pfefferkörner
    2
  • Sternanis
    ¼ Stück
  • Nelke
    1
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Knollensellerie geschält, in Würfeln (3 cm)
    260 g
  • Wasser
    3310 g
  • Entenbrüste, mit Haut, ohne Knochen (ca. 200 g pro Stück, von überschüssigem Fett befreit)
    2
  • Milch
    130 g
  • Crème Fraîche, mit 30 % Fettgehalt
    130 g
  • Salz
    5 g
  • Randensaft
    70 g
  • Butter kalt, in Stücken
    60 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    10 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 819 kcal / 3426 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 27 g
Sód 31413 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...