Gemüsestrudel mit Knoblauchsauce

4.4 25 ocen
Przygotowanie 1 godz. 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 Portionen

Składniki

Füllung
  • Möhren in Stücken (4 cm)
    150 g
  • Brokkoli in Röschen (4 cm)
    150 g
  • Zucchini in Stücken (4 cm)
    150 g
  • Kartoffeln in Stücken (4 cm)
    100 g
  • Porree halbiert, in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Ei
    1
Teig- und Strudelherstellung
  • Butter weich, in Stücken
    125 g
  • Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
    250 g
  • Weißwein
    70 g
  • Backpulver
    1 Prise
  • Salz
    3 TL
  • Ei
    1
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Schafskäse (opcjonalnie) in Würfeln (1 cm)
    100 g
  • Sesam
    2 TL
Knoblauchsauce
  • Knoblauchzehe
    1
  • Mayonnaise (opcjonalnie)
    30 g
  • Naturjoghurt
    150 g
  • Crème fraîche
    50 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Paprika edelsüß
    ¼ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1442.7 mg
Białko 9.2 g
Kalorie 1814.6 kJ / 433.7 kcal
Tłuszcz 25.3 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Węglowodany 42.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...