Herzhafte Germknödel mit gebratenem Gemüse

Herzhafte Germknödel mit gebratenem Gemüse

4.3 67 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Stück

Składniki

Knödelteig
  • Basilikum abgezupft
    10 g
  • Milch
    125 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • frische Hefe grob zerbröselt
    20 g
  • Zucker
    1 TL
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    320 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Gemüse-Füllung
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • rote Paprika in Streifen (0,5 x 3 cm)
    100 g
  • rote Zwiebeln halbiert, in Scheiben (5 mm)
    80 g
  • Möhren in Streifen (0,5 x 3 cm)
    100 g
  • Wasser
    500 g
Käsesauce und Fertigstellung
  • Butterkäse in Stücken (2-3 cm)
    50 g
  • Parmesan in Stücken (2-3 cm)
    50 g
  • Milch
    300 g
  • Sahne
    200 g
  • Senf
    15 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Zucker
    1 Prise
  • Speisestärke
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 633 mg
Białko 12 g
Kalorie 1688 kJ / 404 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...