Vollkorn Osterkranz mit Ei und Räucherforelle

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
30 Scheiben

Składniki

Vollkorn-Osterbrot
  • Dill, frisch (ca. 20 g), Blätter abgezupft
    1 Bund
  • rote Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Milch
    300 g
  • Honig
    15 g
  • frische Hefe zerbröckelt
    20 g
  • Vollkornmehl
    560 g
  • Ei, mittelgross (53-63 g)
    1
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Salz
    2 TL
Eier
  • Eier kalt
    4
  • Wasser bis zur 1-Liter-Marke auffüllen
Montage
  • Weissmehl zum Bemehlen
  • Eigelb verklopft, zum Bestreichen
    1
  • Salatblätter gemischt
    100 g
  • Forellenfilets, geräuchert in Stücken
    150 g
  • Zitronensaft frisch gepresst
    30 g
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 178.6 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 480.2 kJ / 114.8 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 16.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...