Sanduíches de fritata com queijo de cabra e chutney de cebola-roxa caramelizada

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 doses

Składniki

  • azeite
    45 g
  • cebola roxa cortada em meias luas
    500 g
  • açúcar mascavado claro
    200 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • vinagre de vinho tinto
    200 g
  • cogumelos frescos cortados em fatias finas
    100 g
  • espinafres baby frescos picado grosseiramente, mais q.b. p/ guarnecer
    50 g
  • ovos
    4
  • leite
    30 g
  • cebolinho cortado finamente
    5 g
  • pimenta
    ½ c. chá de
  • queijo de cabra em pedaços
    60 g
  • água
    500 g
  • manteiga para fritar
    2 - 3 c. sopa de
  • alho laminado
    1 dente de
  • baguete cortada em 4 pedaços e cada pedaço ao meio, horizontalmente
    1
  • bacon
    8 fatias de
  • queijo-creme
    4 c. sopa de
  • tomate
    4 fatias de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1059.1 kcal / 4431.1 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 104.8 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 21.9 g
Sód 1939.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie