Espetadas de carne com arroz cremoso

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 doses

Składniki

  • vinho branco
    50 g
  • cachaço de porco desossado cortado em cubos (4 cm aprox.)
    450 g
  • pimento vermelho cortado em pedaços (4 cm aprox.)
    170 g
  • cebola cortada em pedaços (4 cm aprox.)
    190 g
  • bacon
    12 fatias de
  • cebola cortada em pedaços
    100 g
  • pimento vermelho cortado em pedaços
    130 g
  • alho
    2 dentes de
  • Azeite q.b. p/ fritar
  • tomate em pedaços
    250 g
  • mel
    15 g
  • caldo de carne
    2 cubos de
  • água
    850 g
  • colorau
    1 c. chá de
  • cominhos em pó
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • arroz basmati
    250 g
  • Salsa picada q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 623.3 kcal / 2607.9 kJ
Białko 24.5 g
Tłuszcz 36.4 g
Węglowodany 46.2 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Sód 434.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie