Urządzenia i Akcesoria
Frango picante com arroz de coco
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 doses
Składniki
-
cebola cortada ao meio120 g
-
dentes de alho3
-
malagueta vermelha s/ sementes, picada grosseiramente1
-
azeite20 g
-
pasta de caril amarela50 g
-
erva-príncipe2 pedaços de
-
gengibre s/ casca, cortado em fatias (2 mm aprox.)20 g
-
folhas de lima kaffir (opcjonalnie)2
-
frango (900-1000 g aprox.)1
-
água600 g
-
leite de coco250 g
-
arroz basmati250 g
-
Coentros q.b. p/ guarnecer
-
Malagueta vermelha cortada em pedaços, q.b. p/ guarnecer
-
Lima (opcjonalnie) cortada em oitavos, q.b. p/ guarnecer
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
777.2 kcal /
3251.6 kJ
Białko
47.1 g
Tłuszcz
44.1 g
Węglowodany
40.7 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
16.2 g
Sód
214.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
45 min
1 godz. 20 min
3 godz. 50 min
1 godz.
1 godz. 15 min
8 godz. 45 min
50 min
40 min
1 godz. 15 min
55 min
1 godz. 10 min
1 godz.