Frango picante com arroz de coco

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 doses

Składniki

  • cebola cortada ao meio
    120 g
  • dentes de alho
    3
  • malagueta vermelha s/ sementes, picada grosseiramente
    1
  • azeite
    20 g
  • pasta de caril amarela
    50 g
  • erva-príncipe
    2 pedaços de
  • gengibre s/ casca, cortado em fatias (2 mm aprox.)
    20 g
  • folhas de lima kaffir (opcjonalnie)
    2
  • frango (900-1000 g aprox.)
    1
    1000 g coxa de frango c/ pele e c/ osso
  • água
    600 g
  • leite de coco
    250 g
  • arroz basmati
    250 g
  • Coentros q.b. p/ guarnecer
  • Malagueta vermelha cortada em pedaços, q.b. p/ guarnecer
  • Lima (opcjonalnie) cortada em oitavos, q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 777.2 kcal / 3251.6 kJ
Białko 47.1 g
Tłuszcz 44.1 g
Węglowodany 40.7 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Sód 214.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie