Bolo picante de ameixa

Bolo picante de ameixa

3.5 2 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz. 30 min
12 fatias

Składniki

Bolo
  • gengibre s/ casca
    20 g
  • farinha tipo 55
    300 g
  • fermento p/ bolos
    15 g
  • bicarbonato de sódio
    ½ c. chá de
  • canela em pó
    ½ c. chá de
  • cravinho em pó
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • sal
    1 pitada de
  • ameixa seca s/ caroço
    250 g
  • água
    300 g
  • brandy
    50 g
  • manteiga à temperatura ambiente, em pedaços
    200 g
  • açúcar
    100 g
  • açúcar mascavado
    100 g
  • ovos
    3
Recheio
  • queijo-creme
    300 g
  • natas c/ 35% de gordura
    300 g
  • açúcar
    100 g
  • cacau em pó
    15 g
  • água
    1000 g
  • vinagre
    50 g
Cobertura
  • açúcar
    80 g
  • manteiga à temperatura ambiente, em pedaços
    230 g
  • leite
    80 g
  • Tabasco® verde
    2 g
  • cacau em pó
    15 g
Montagem
  • Malagueta vermelha picada q.b. p/ polvilhar
  • Pistácio picado q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 fatia

Kalorie 731.5 kcal / 3060.6 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 48.9 g
Węglowodany 68.3 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 29.8 g
Sód 304.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...