Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g fermento de padeiro fresco
- 550 g farinha semi-integral, mais q.b. p/ polvilhar
- ¼ c. chá de sal
- 1 ovo
- 150 g leite
- 900 g água
- 60 g açúcar
- 30 g óleo, mais q.b. p/ untar
- 500 g alperce s/ caroço (12 unid. aprox.)
- 250 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de nata com chocolate
8h 45min
Gelado de laranja em base de arroz tufado
11 Std.
Gelado de morango com crumble de noz pecan
12 Std.
Pães de chocolate ouriço
2 Std. 30 Min
Pão de alho
1 Std. 15 Min
Piza Margarita
1h 45min
Bolos da Morávia
Brak ocen
Empadão de polvo
Brak ocen
Bolo fresco de morango
3h
Bolo de chocolate merengado
4 Std. 30 Min
Massa-mãe
360h
Bolo base
1 Std. 50 Min