Urządzenia i Akcesoria
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portion
Składniki
-
extra virgin olive oil30 g
-
pepper (vegetable), any colour julienned (1 cm)170 g
-
paprika, smoked, ground½ tsp
-
red onion sliced in half-moons (¼ in.)115 g
-
garlic cloves thinly sliced2
-
vegetable broth795 g
-
tomato purée (concentrate)1 tbsp
-
oregano, dried½ tsp
-
salt to taste½ tsp
-
chopped tomatoes, canned with juices410 g
-
pasta, dried orzo115 g
-
parsley leaf, fresh5 sprigs
-
dill, fresh5 sprigs
-
lemon juice1 tbsp
-
baby spinach, fresh115 g
-
prawn, raw, peeled (medium-large shrimp)450 g
-
red pepper flake (opcjonalnie)½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
671.3 mg
Białko
17.2 g
Kalorie
1127 kJ /
269.4 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
9.6 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
39.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Meatloaf with Mushroom Sauce
Brak ocen
Eggplant and Lentil Salad
40 min
Spinach and Paneer Curry (Diabetes)
Brak ocen
Creamy Butter Chicken
1 godz.
Sticky Apple Pork Ribs
2 godz. 30 min
Steamed Frittata Egg Cups
45 min
Mushroom Herb Parboiled Rice
1 godz.
Egg Salad in Crispy Easter Nests
1 godz.
Green beans with tomato and parsley
55 min
Avgolemono (Greek-style Chicken Soup)
40 min
Bannock Bread
45 min
Matcha Blueberry Morning Smoothie
5 min