Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz yellow onion, cut into 1 in. pieces
- 9 oz unsalted butter, divided
- 18 oz chicken livers, cleaned and trimmed
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- ½ tsp dried rosemary
- 1 pinch ground cloves
-
3
tbsp port wine
lub 3 tbsp sherry -
2
tbsp bourbon whiskey
lub 2 tbsp brandy - 2 tbsp heavy whipping cream
- fresh baguette, to serve
- Wartości odżywcze
- na 12 portions
- Kalorie
- 11121 kJ / 2658 kcal
- Białko
- 90 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 243 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken liver pâté
2 godz. 20 min
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1 godz. 10 min
Kalamata Tapenade
5min
Mushroom Pâté
1 godz. 30 min
Cloudy apple cider jelly
5h
Borscht
25 min
Turkey roulade with pancetta and porcini sauce
50 min
Creamed Spinach
30 min
Chicken Liver Parfait
2h 40min
Brandy Chicken Liver Pâté
3h 25min
Grilled Tri-Tip with Creamed Spinach
3h
Keto Cranberry Sauce
20 min