![Chicken Liver Pate Chicken Liver Pate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DAB41445-1C9F-4C11-B213-7E9FDF183569/Derivates/1d5b027b-2c66-423e-b751-e1415dfb8609.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz yellow onion, cut into 1 in. pieces
- 9 oz unsalted butter, divided
- 18 oz chicken livers, cleaned and trimmed
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- ½ tsp dried rosemary
- 1 pinch ground cloves
-
3
tbsp port wine
lub 3 tbsp sherry -
2
tbsp bourbon whiskey
lub 2 tbsp brandy - 2 tbsp heavy whipping cream
- fresh baguette, to serve
- Wartości odżywcze
- na 12 portions
- Kalorie
- 11121 kJ / 2658 kcal
- Białko
- 90 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 243 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamed spinach
15 min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 Std. 20 Min
Pâtè with Riesling
3h
Polenta
25 Min
Twice Baked Cheese Soufflés
1h 25 min
Wine Salts
22sa 55 dk
Crusted Pâté (Spain)
10h
Chicken liver pâté
2 Std. 20 Min
Brandy Chicken Liver Pâté
3h 25 min
Tuna Dip
10 Min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min
Chicken Liver Parfait
2h 40min