Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz yellow onion, cut into 1 in. pieces
- 9 oz unsalted butter, divided
- 18 oz chicken livers, cleaned and trimmed
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- ½ tsp dried rosemary
- 1 pinch ground cloves
-
3
tbsp port wine
lub 3 tbsp sherry -
2
tbsp bourbon whiskey
lub 2 tbsp brandy - 2 tbsp heavy whipping cream
- fresh baguette, to serve
- Wartości odżywcze
- na 12 portions
- Kalorie
- 11121 kJ / 2658 kcal
- Białko
- 90 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 243 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Horseradish and Chickpea Dip
10min
Apple Wild Rice
50 Min
Brandy Chicken Liver Pâté
3 Std. 25 Min
Chicken Liver Parfait
2u. 40min
Mustard Balsamic Vinegar Dressing
10min
Mayonnaise
5min
Ground Bison Meat
35 min
Green coloured eggs
55 Min
Pinot Noir Poached Pears
2 Std.
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1 Std.
Dill Cheese Dip
5min
Chicken liver pâté
2h 20min