Riso spagnolo al pollo

4.9 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio a fette sottili
  • 150 - 180 g di peperoni puliti e tagliati a pezzi (1-2 cm)
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di sovracoscia di pollo disossata e senza pelle
  • 100 g di funghi freschi tagliato in quarti
  • 100 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 1 cucchiaino di paprica (opcjonalnie)
  • 1 dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 400 g di acqua
  • 200 g di riso a chicco corto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 374 kcal / 1567 kJ
Białko 17.7 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 68.4 g
Błonnik 11.1 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 722.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...