Verrines légères betterave et fromage à tartiner

Verrines légères betterave et fromage à tartiner

4.6 54 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 portions

Składniki

  • 500 g de betteraves cuites coupées grossièrement
  • 150 g de fromage à tartiner, allégé type Saint-Môret
  • 2 c. à café de jus de citron
  • quelques gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
  • 2 - 3 brins de basilic frais équeutés
  • 2 pincées de fleur de sel
  • 6 amandes décortiquées
  • herbes aromatiques fraîches (basilic, menthe, ciboulette, par ex.), pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 91.9 kcal / 384.4 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 154.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...