Süsskartoffel-Risotto mit Bergkäse

4.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Basilikum, frisch Blätter abgezupft
    1 Bund
  • Bergkäse in Stücken (2-3 cm)
    100 g
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    30 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Olivenöl
    40 g
  • Risottoreis (Kochzeit 20 Min.)
    300 g
  • Süsskartoffel in mundgerechten Stücken
    400 g
  • Weisswein
    100 g
  • Wasser
    600 g
  • Gemüsebouillon Paste
    1 geh. TL
    1 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 616.8 kcal / 2580.8 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 91.6 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...