![Béarnaise sauce Béarnaise sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5803344B-E8E4-4A5F-83EC-B5F6B1A5B237/Derivates/f67a4cd4-a8a8-4eb4-8fdf-8b1607577ab6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz shallots, halved
- 1 sprig fresh tarragon, leaves only
- 2 oz dry white wine
- 1 tbsp white wine vinegar (preferably tarragon vinegar)
- 7 oz unsalted butter, cut into pieces
- 4 egg yolks, from large eggs
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1179.9 kJ / 282 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 397.4 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise Sauce
15 Min
Béarnaise sauce
10min
Béarnaise sauce
20 Min
Béarnaise Sauce
20 Min
Chili Jelly
1h 40min
Kalamata Tapenade
5min
Béarnaise Sauce
15 Min
Lemon Sorbet
8 godz. 30 min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Béarnaise sauce
15 Min
Caramelized Onion and Goat Cheese Tarts
1 Std.
Gazpacho
1 Std. 15 Min