Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz shallots, halved
- 1 sprig fresh tarragon, leaves only
- 2 oz dry white wine
- 1 tbsp white wine vinegar (preferably tarragon vinegar)
- 7 oz unsalted butter, cut into pieces
- 4 egg yolks, from large eggs
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1179.9 kJ / 282 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 397.4 mg
Alternatywne przepisy
Béarnaise Sauce
20 min
Hollandaise Sauce
15min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Béarnaise sauce
15min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Chocolate Mousse
3h 20min
Hollandaise Sauce
15min
Béarnaise sauce
20 min
Béarnaise Sauce
20 min
Chicken Roulade with Prosciutto and Cheese
1h 5min
Chocolate Orange Mousse
2h 20min
Classic Swiss Fondue
15min