Urządzenia i Akcesoria
Béarnaise sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 portions
Składniki
-
shallots halved2 oz
-
fresh tarragon leaves only1 sprig
-
dry white wine2 oz
-
white wine vinegar (preferably tarragon vinegar)1 tbsp
-
unsalted butter cut into pieces7 oz
-
egg yolks from large eggs4
-
salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
397.4 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
1179.9 kJ /
282 kcal
Tłuszcz
29.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
17.9 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mayonnaise
5 min
Hollandaise Sauce
15 min
Béchamel Sauce
15 min
Béarnaise sauce
20 min
Béarnaise Sauce
20 min
Meringue Clouds with Sabayon and Berries (Rosalyn Darling)
4 godz. 50 min
Mini Crab cakes with Cilantro Pesto
1 godz.
Chocolate Orange Mousse
2 godz. 20 min
Béarnaise sauce
15 min
Hollandaise Sauce
15 min
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Dark Chocolate Sauce
5 min