![Hollandaise Sauce Hollandaise Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D84C1E49-467A-421A-B376-4C7A3FBD3556/Derivates/3dd694c5-d271-4a26-92f8-27e0be735280.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz water
- 1 ½ oz freshly squeezed lemon juice
- 12 ½ oz unsalted butter, in pieces
- 8 egg yolks, from large eggs
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 735.6 kJ / 175.8 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 137.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mustard-Dill Sauce
2 Std. 15 Min
Hollandaise Sauce
15 min
Whipped Cream
10min
Beef Wellington (Ben) Metric
10 Std. 10 Min
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6 godz. 45 min
Steak Tartare
15 min
Creamed Pearl Onions with Ham
35 min
Keto Lemon Hollandaise
10min
Hollandaise sauce
15 min
Béarnaise Sauce
20 Min
Green Tea Crème Brûlée
2klst 35 min
Béarnaise sauce
15 min